petek, 29. november 2013

Na smučišču

Naročilo: na večji voščilnici naj bo predstavljena štiričlanska družina. Oče smuča in ima na glavi božičkovo kapo, mama v rokah drži priljubljeno čokolado v vijoličnem ovitku, sedemletna hči bere knjigo, štiriletni sin pa tudi smuča. V ozadju naj bodo gore. Kakšen izziv! 

Najprej sem morala razmisliti, v kakšni podobi bo družina - ptički, snežaki ...? Ptički so takoj odpadli, ker nimam dovolj raznolikih šablon, da bi z njimi sestavila družino. Beli snežaki na belem smučišču tudi odpadejo, premalo kontrasta. Kaj pa sove? Doma imam znameniti owl punch, a z njim lahko izdelam samo sovice v eni velikosti. Nimam nobene štampiljke s sovicami, imam pa na srečo dve ustvarjalni prijateljici, ki sta mi jih posodili (hvala, Mateja in Meta!). Vse štiri sove sem odtisnila na trši bel papir, jih izrezala, pobarvala in jim dodala nogice; vsaj tukaj mi je sovji luknjač prišel prav. Najmlajšemu smučarju je nogice posodil mali ptiček :) Mamina čokolada je nastala kar iz ovitka od čokolade :)


Gore sem izrezala ročno, jih pobarvala z distressi in vrhove pobelila z embossing prahom. Smrečice v ozadju in robove belih strmin sem obrobila z markerjem Wink of Stella (dobite ga pri Marini), ki na površini pusti sled drobcenih bleščic, a tega učinka nikakor nisem mogla dobro fotografirati. V resnici izgleda tako, kot da se sneg blešči v soncu.

Sovja družinica je na smučišču preživela prav lep dan! ;)

Voščilnico, ki bo odpotovala čez Atlantik, prijavljam na novembrski izziv v Ustvarjalnem dotiku (uporabila sem A5 osnovo za čestitke, distress blazinice in Marianne Design šablono za zeleni smrečici).

14 komentarjev:

  1. Uuu, uspel ti je pravi podvig!! Vsak ima svoje zimsko veselje :) Krasno si skombinirala vse zahteve na eni voščilnici.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako lepo si vpletla celo zgodbo na cestitko. Ti ni nic kaj preprosto, ampak tebi je res super uspelo in voscilnica je resnicno cudovita.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo domiselna voščilnica. Super je!

    OdgovoriIzbriši
  4. Waw. Super si vse skombinirala. Same gore so kot naše Alpe. In s sovicami res ne moreš zgrešiti, vedno so "in" :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Vau kako lepo si jo naredila. Zelo mi je všeč. Lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Takšnega izziva pa se res ne moreš lotiti mimogrede! Čudovito ti je uspela zgodbica na voščilnici :-) Voščilnico si zelo lepo izdelala. Sovice so zakon :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. To je cela pravljica! Super si jo naredila.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ti pa imaš krasne ideje. Čudovito si realizirala ta izziv. Voščilnica mi je res všeč.

    OdgovoriIzbriši
  9. Your work is fantastic, cute and adorable, your are a great artist. Congratulations and kisses.http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    OdgovoriIzbriši
  10. Wow, stvorila si pravu sliku obitelji na skijanju. Predivno.
    Lp; Sonja.

    OdgovoriIzbriši
  11. Joj, kako čudovita izvedba, pa tako težak izziv! Vse mi je všeč, kontrast, sovice, sneg, pokrajina... Prekrasna je :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Zelo komplicirano naročilo, ki pa siga mojstrsko izpeljala. Vse skupaj tako krasno zgleda in v živo se najbrž lepo blešči.

    OdgovoriIzbriši
  13. Fantastična čestitka! Sploh tista milka ... :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Lovely, lovely, lovely!

    Mariangela ;-)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...