torek, 10. maj 2016

Vrteča pandica za Nino

Moja ljuba Nina je prvega maja upihnila že 6 svečk na torti! In spet je dobila voščilnico s pandico, mami je pač obsedena z njimi :))) Še sreča, da so tudi njej všeč :) Tale pandica je sploh posebna, ker se premika!


 Pandica se vrti in vrti ... na vse strani.


Na voščilnici je preprost mehanizem, narejen iz dveh kovančkov in debelejšega lepilnega traku. Najprej s pomočjo dveh okroglih rezalnih šablon izrežemo "tračnico", ki je malo ožja od kovančka. Osnovo polepimo s 3D lepilnim trakom, da bo dvignjena, prav tako tudi sredinski krog. Najprej prilepimo zunanji obod, vstavimo spodnji kovanček z lepilnim trakom, nato prilepimo sredinski krog in nazadnje še zgornji kovanček, na katerega pritrdimo motiv, v mojem primeru pandico. Tudi to sem morala podložiti z dodatnim koščkom 3D lepilnega traku, ker se je zatikala ob embosirane srčke na ozadju :) Še ena nova pridobitev - reliefna srajčka naslednje generacije Dotted, pravzaprav sta v paketu dve srajčki - pike in srčki. Srčki pridejo tako lepo izbočeni, mehko zaobljeni ... kar verjeti ne moreš, da lahko dosežeš takšen učinek na papirju.


Pandica v akciji :)


Za konec vam pokažem še Ninin tradicionalni rojstnodnevni zajtrk - to so vilinski kruhki (fairy bread). Toast namažem z maslom in posujem s pisanimi mrvicami, nato pa z modelčki za piškote izrežem srčke. Pred nekaj leti sem idejo našla na spletu. Vilinski kruhki izhajajo iz Avstralije, kjer so zelo priljubljen prigrizek na otroških rojstnodnevnih zabavah. Nina jih dobi samo enkrat na leto in vsakič so hit :) Slastni, pa še čudovito izgledajo :)  Če imate otroke, jih lahko kdaj presenetite z njimi - zagotavljam vam, da bodo navdušeni!



Maja

22 komentarjev:

  1. Jaaaa, to sem tudi videla v živo in me je povsem zagrabilo, da bi se kar igrala in igrala in vrtela to pandico:))) - noro je luštna. Te "nove embosirne srajčke" so pa tudi tako noro dobre, resnično je čudovit učinek. Vidim, da si mi "zamolčala" vilinske kruhke - po moje si se bala, da se prijavim na zajtrk:))) Hvala, ker si se nam pridružila v CRAFT-alnici in lep pozdrav, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  2. Super pride ta vrteča pandica. V začetku leta sem bila tudi sama obsedena s temi vrtečkami. Zdaj sem se podala bolj v CAS.
    Krasni vilinski kruhki in lepo embosirano ozadje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ponovno relief, ki takoj pade v oči. Srčki so res mehki in lepo zaobljeni. Krasna voščilnica za Nino. To so očke žarele, ko jo je dobila. Mmm, srčki z mrvicami pa so slastni.

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako lepo Maja! 1.maja je Maja dobila prelepo darilo - Nino, darilo, ki ima neskončno plasti in se kar naprej odvija ter kaže nova in nova presenečenja, kajne? Vse najslajše tvoji Nini za nazaj! Čudovita voščilnica, komaj čakam, da preiskusim tale sistem - naša najmlajša bi bila najbolj vesela, če bi bila na njeni koala :-). Tudi za vilinske kruhke hvala - kmalu jih naredim :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. kako lepo si presenetila svojo Nino. Voščilnica s pandico je prekrsna. Hvala za slikovni prikaz. Bravo tudi za vilinske srčke.

    OdgovoriIzbriši
  6. Super simpatična je! Pri Mama Elephant naj bi 15. izšel nov set pand, ki naj bi dopolnile te. In vse najboljše Nini tudi z moje strani.

    OdgovoriIzbriši
  7. Pri vas je pa vse srčkasto, kar je super. Pandica na voščilnici je nagajiva, enkrat na glavi, drugič na nogah, čisto po otroško. Relief je res mehko zaobljen in fajn videza. Nini pa vse najboljše!

    OdgovoriIzbriši
  8. Juhu, kako je tale pandica vesela, da je Nina stara 6 let :) Zelo prisrčno. In ti vilinski kruhki so tudi čarobni.

    OdgovoriIzbriši
  9. Čudovito voščilnico si naredila. Zelo pa sem navdušena tudi nad vilinskimi kruhki. Imam dve taki navihanki, ki jima je všeč vse, kar je vilinskega in pravljičnega... Moramo preizkusiti, gotovo bosta navdušeni. Hvala za idejo!

    OdgovoriIzbriši
  10. oo, kako krasna ideja z vilinskimi keksi, sigurno za uporabit. in pa voščilncia je tudi tako cart - ta pandica je nekaj posebnega ... sama se teh vretečih malo izogibam, ker imam vedno probleme s tem zatikanjem ...

    OdgovoriIzbriši
  11. u huda ideja in izvedba in vilinski kruhki, jupi super ideja in čudovito izgleda! Vse najboljše Nini!

    OdgovoriIzbriši
  12. Razigrana in lepo sestavljena voščilnica,taprava za 6 letno punčko.
    LP Vilinke

    OdgovoriIzbriši
  13. Res lepa vrtalka :-)) Čudovita voščilnica za deklico.
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  14. Iiii, kako lepo! Vse najboljše tvoji veliki Nini! Hvala za natančen opis izdelave voščilnice. Moje se vedno zatikajo. :-)))

    OdgovoriIzbriši
  15. A že 6? Se mi zdi, da je bila precej mlajša, ko sem začela spremljati tvoj blog. :) Vse najboljše Nini!
    Všeč so mi vilinski kruhki in voščilnica.

    OdgovoriIzbriši
  16. Lepo si pocrkljala svojo princesko. Kako hitro leti čas, a ne :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Najprej čestitke tvoji dragi Nini. Čas pa res hitro leti. Super kjut voščilnico si ji izdelala in tile kruhki so res super ideja. Ti jo bom ukradla.

    OdgovoriIzbriši
  18. Vse vse najboljše, želim tvoji Nini! Tako fajne kruhke dobi za zajtrk, da najbrž celo leto komaj čaka, da bo imela rojstni dan :))) Tole bom zagotovo prevzela od tebe, mi je strašno všeč in naši bo tudi :) Voščilnica pa -iiiiiii!! Hvala, hvala za natančno razlago. Sem že Moi-ine opazovala in študirala, tudi v živo, pa se je nisem upala lotiti. Tole je pa super. Hvala Maja <3

    OdgovoriIzbriši
  19. Zelo lušna je, všeč so mi tvoje žive barve, ki jih uporabljaš! Tele mapice so res nekaj posebnega, tale s srčki je pa sploh za malo princesko. Vse najboljše tvoji Nini za 6 let!

    OdgovoriIzbriši
  20. iii, hvala za slikovni tutorial. Krasna vrtačka.

    OdgovoriIzbriši
  21. Malo sem v zaostanku s komentarjem. Ampak vse najboljše tvojemu sončku tudi z moje strani. Pandica jo je gotovo razveselila. Je prav prisrčna. Tudi tale krožni mehanizem sem teoretično že natuhtala, nisem pa se ga še lotila. Čakam nove štampiljke iz ZDA, ki mislim, da bodo primerne za kaj takega, ko bom zbrala pogum ;-) A sem sploh povedala, da mi je zelo všeč tale tvoja pinky voščilnica.

    OdgovoriIzbriši
  22. Čestitke tvoji ljubi Nini za rojstni dan!! kako lepe kruhke ji pripraviš za rojstni dan, tega se bo gotovo vedno spominjala. Tudi jaz krožnega mehanizma še nisem poskusila, ste ga pa vse do sedaj že krasno speljale, tudi ti s tole krasno lepotičko. Hvala, ker deliš v CRAFT-alnici, lp, T.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...