četrtek, 15. januar 2015

Čarovnije in čipke

Sredina januarja ni ravno idealen čas za tole poletno voščilnico, ki pa je bila pravzaprav narejena že precej dolgo nazaj, a se je izmuznila objavi. Nanjo sta me spomnili Tina in Vladka s 33. izzivom Ko me inspirira ..., kjer naj bi uporabili čipke.

Keltika bo takoj prepoznala fotografijo, ki sem jo postavila na spodnjo voščilnico - našla sem jo namreč na njenem čudovitem blogu Čarovnije z male kmetije. Med branjem recepta za presne bučkine špagete sem prišla na idejo, da bi prijateljici za rojstni dan podarila rebrasti lupilec, ki ga omenja Keltika, in ji naredila še voščilnico z receptom, da ga bo lahko takoj uporabila. E-bay mi je pomagal pri lupilcu, krasne fotografije jedi pa so bile navdih za tole posebno voščilnico.

Fotografijo sem prilepila na svetlo zelen karirast papir, ob spodnji in zgornji rob pa dodala čipkasto obrobo, izrezano s šablono Cheery Lynn Anastasia border - spominjala me je namreč na čipkast trakec, s katerim je Keltika povezala jedilni pribor. Na robu krožnika stoji mali ptiček, ki mu je uspelo izmakniti en bučni špaget :)) Špaget sem naredila s tole MFT šablono in ga pobarvala najprej s svetlo zeleno distress blazinico, potem pa ob robu še posenčila s temnejšo zeleno blazinico, da sem ponazorila lupino.


V notranjost sem dodala natisnjen recept in ...... glej, glej, ptiček je ukradel še en bučni špaget! ;) Hja, če so pa takooo slastni! ;) Naj mu tekne!


Prijateljica je recept preizkusila in s to preprosto in zdravo jedjo navdušila vse povabljence! Keltika, hvala za navdih in vse recepte, ki jih prijazno deliš z nami ♥ Z Nino večkrat pečeva jesenski pomarančni kolač, ki se prileže tudi sredi zime, odličnega okusa je in zelo enostaven za pripravo - priporočam :)

Lep in prijazen preostanek tedna želim,

Maja

21 komentarjev:

  1. Super ideja, slikica, recept in darilo. Upam, da se kdaj spomnim na to ko bom brez idej :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ostajam brez besed in z odprtimi usti :-)) Krasno si okrasila Keltikino fotografijo. Voščilnica je prelepa in zelo osebna.

    OdgovoriIzbriši
  3. iii, kako lepo si tole naredila in ustvarila pristen papirnat špaget :) In tale ptiček je tudi prav nagajiv, ampak si re verjetno ne more pomagat :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako lepo in izvirno darilo. Tisti špagetek s ptičko je pa tako ljubek dodatek!

    Pozdracček, B.

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasno darilo, lepo in uporabno.
    Ptiček pa je seveda tudi lačen in po moje se v skledi ni niti poznalo, da je nekaj odnesel ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Vau, noro domiselna voščilnica in izvrstno narejena, čestitke:)) Lepo darilo, ni kaj. Ptiček je pa pravi tatič:)), kar je okusno vsem tekne.
    Pozdravček, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  7. Aaaa kakšna ideja...bravo, kako lepo je prebrati vrstice pa to virtualno sodelovanje in nesebična pomoč pomagati druga drugi. Res navdušujoče...Krasna voščilnica!

    OdgovoriIzbriši
  8. Kaka finta :) super ideja in krasno izdelano.

    OdgovoriIzbriši
  9. Krasna ideja in izvedba, noro dobro. Pa čudovita bordurna čipka.

    OdgovoriIzbriši
  10. Maja naredila si prav posebno voščilnico....zunanjost izgleda kot naslovnica kuharske knjigice ;))) pa še super idejo si uporabila v notranjosti.
    Uživaj v vikendu, Jana

    OdgovoriIzbriši
  11. Jojjj, kako čudovito darilo :) Sploh ne veš kako mi je všeč ptiček, ki ima v ustih bučni špegetek ;) Krasna ideja.
    Lp, Larisa

    OdgovoriIzbriši
  12. Kakšna svetovna tematska voščilnica. Krasno si povezala fotografijo s čipkami, špagetkom in ptico.

    OdgovoriIzbriši
  13. Iiii, kako ljubko...s temle ptičkom in izmaknjenim špagetom si vse tako lepo zaključila! Pa vse je tako zelo pozorno narejeno...čudovito!!!

    OdgovoriIzbriši
  14. Resnično dobra ideja, darilo je nekaj posebnega.

    OdgovoriIzbriši
  15. Odlična ideja in super darilo.

    OdgovoriIzbriši
  16. Uauuu Maja, kje sem pa jaz bila, da tega nisem prej videla?!! Neverjetna si, tole je pa res svetovna ideja, pa še dobro zgleda :)) No kaj takega. Hudo. Sem full vesela, da je prijateljici jed všeč, meni je res njami :) Ampak si pa mojstrsko izvedla tole veš, krasna voščilnica je nastala, fotografijo si res lepo umestila. Čudovito darilo.
    In hvala, ker deliš :))

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...