torek, 13. maj 2014

Tečaj "Watercolor for Card Makers" - 8. dan

Tole je druga objava danes, prvo najdete tukaj.

Že osmi dan tečaja je, kako gre hitro! Vsak dan pogledam filmčke z novimi tehnikami, ki jih dobim na mail, in prav vsakič me zasrbijo prsti. A kaj, ko se potem ne izide s časom in tako sem krepko v zaostanku z domačimi nalogami. Na srečo niso obvezne :)

Obe spodnji voščilnici sta nastali že v petek, pa sem ju šele danes slikala. Idejo za prvo voščilnico sem dobila po ogledu videa Kristine Werner tretji dan tečaja. Ustvarila je krasno sceno, a sama žal nimam nobenih štampiljk, s katerimi bi lahko naredila nekaj podobnega. Zato sem njeno tehniko uporabila kar na čudoviti štampiljki Penny Black: štampiljko sem pobarvala z distress markerji in jo odtisnila na akvarelni papir, nato pa z mokrim čopičem zmehčala odtisnjene linije, da sem dobila akvarelni izgled. Na cvetu mi je šlo bolje kot na peclju :) Dodala sem napis iz Ustvarjalne skrinje in malo pošpricala ozadje z roza in zelenimi pikicami. 

Inspired by Kristina Werner, Day 3

Pikasti metuljček pa je nastal po navdihu Julie Ebersole. Zelo rada gledam njene filmčke, res je zabavna in njen smeh je tako nalezljiv, da ne moreš ostati resen :) Za akvarelni tečaj je pogruntala super tehniko štempljanja z ...... radirko na svinčniku! :) Saj ne, da je štempljanje z radirko na svinčniku nekaj novega, a Julie je uporabila distress blazinice, odtisnjene na akrilni blok, vsaki barvi dodala malo vode in s tem štempljala. Potem je pikice poštempljala še enkrat, tokrat samo z vodo. Tako je ustvarila akvarelni izgled pikic, z njihovo razporeditvijo pa je želela ustvariti bokeh efekt (če ne veste, kaj je to, poguglajte slike za bokeh effekt). Njen dizajn me je tako navdušil, da sem naredila zelo podobno voščilnico, le da je Julie uporabila druge barve in Memory box šablono za metulja Asti butterfly (mora biti takšna, da izreže samo krila, "telo" pa ostane neizrezano, kot del ozadja). Te šablone nimam ...

Inspired by Julie Ebersole, Day 4

... sem se pa spomnila, da imam podobno šablono metulja, ki je del kompleta šablon za izrezovanje škatlice (Lifestyle Crafts). Na koncu sem dodala še črno telo Memory box Isabella metulja. "Ujemi sanje" je Vladkin napis, ki po mojem mnenju najbolj pristaja ravno voščilnicam z metulji :) 


Zelo preprosto in simpatično, pa še luštno za delat :)

Prvo voščilnico prijavljam na izziv Simon Says Stamp Wednesday Challenge (Spring Flowers - the first card).

11 komentarjev:

  1. Ma pridna si in nastali sta super voščilnici
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. This is gorgeous. Love the bokeh effect and the pretty butterfly. Great CAS design! Thank you so much for joining us at the Simon Says Wednesday Challenge Blog! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Obe voščilnici sta zelo lepi. Metuljček mi je zelo simpatičen in že gruntam, kje med mojo šaro najti svinčnik z radirko :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako dobro ti gre od rok ;) pravi lepotički sta nastali ;))

    OdgovoriIzbriši
  5. Komaj utegnem slediti tvojim "učnim objavam" in moram povedati, da si zelooo pridna in disciplinirana, ker se tako pridno učiš :)...Za odtenek bolj mi je všeč prva voščilnica in obe sta lepi mavričnih barv :) Upam, da tvoje barve kmalu "pripopajo sonček na nebo"...Se beremo in nočko, Jana

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš te inspiriraju ovi tečaji. Napravila si prekrasne čestitke. Obje su mi divne, ali ipak prva mi je za mrvicu ljepša.
    Lp, Martina

    OdgovoriIzbriši
  7. Domaca naloga odlicno uporabljena :) Kako lepa je tista roza, si jo takoj dodam na Pinterest :) Julijin smeh pa je res nalezljiv in ta tehnika res ustvari tako veselo, razigrano voscilnico. Me zelo veseli, ko vidim, kako napisi lepo zaokrozijo celo podobo :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Občudujem te, kako pridna si pri domačih nalogah :)
    Obe sta enkratni in zelo dobro ti gre!

    OdgovoriIzbriši
  9. Super voščilnici, vendar dam prvi "srce". Me je popolnoma očarala :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Tale druga voščilnica je fenomenalna! Sigurno bom preizkusila nekaj podobnega

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...