petek, 9. maj 2014

Tečaj "Watercolor for Card Makers" - 4. dan

Ozadje za tole veliko voščilnico (A5) je nastalo po ogledu filmčka Kristine Werner prvi dan tečaja. Uporabila je štiri različne barve, s katerimi je pobarvala ozadje, embosirano s prozornim prahom, in barve so se krasno prelivale med seboj. Ker sem imela namen narediti poročno voščilnico z modrim ozadjem, sem preko embosiranih cvetov s čopičem nanašala različne odtenke modrih distress blazinic. Kasneje sem si premislila in izdelala poročno voščilnico brez uporabe akvarelne tehnike, na tole ozadje pa sem dodala tagec z vrvico, dva ptička, vejico, lepo misel iz Ustvarjalnega dotika in nekaj perlic - pa imam eno rojstnodnevno na zalogi :)

Inspired by Kristina Werner, Day 1

Tudi danes sem uspela nekaj ustvariti, Nino kuha vročina in sva ostali doma. Ko spi, ima mamica čas za packanje z barvami :) Žal izdelkov ne morem slikati, ker je tako močno sonce, jih bom jutri.

Hvala vsem za vzpodbudne besede in vse nasvete! Vladka, sem že šla po zaščitni trak za beljenje, s katerim zdaj začasno prilepim papir na podlago. Tina, bom pripravila kupček knjig za obtežitev :) Ja, začetek je res težak, ampak zdaj sem pa čisto not padla, še sanjam o tem! :)

Lep dan želim, uživajte v sončku!

18 komentarjev:

  1. Super je Maja,
    všeč so mi ti modri odtenki
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasno ti gre! Ta modra mi je neznansko všeč.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo je lepa, minimalni dodatki, ki veliko pokažejo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepa v modri. Se vidi, da malo vaje počasi dela mojstra! Tamali pa čim prejšnje okrevanje! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. lepa je, tako enostavna, a vseeno tako efektivna ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Oooo...krasna je. Všeč mi je prehod iz svetlo modre v temno. Krasna...

    OdgovoriIzbriši
  7. Maja zelo lepo voščilnico si naredila...Všeč mi je, kako si dodala tagec :)...Uzivaj v svoji novi tehniki ustvarjanja...Nočko, Jana

    OdgovoriIzbriši
  8. Posebna, drugačna in zelooo lepa :-))

    OdgovoriIzbriši
  9. Čisto sem očarana nad to čudovito modro voščilnico. Nini pošiljam lepe želje in en poljubček, da bo čimprej zdrava :-)

    OdgovoriIzbriši
  10. Čudovita, narejena z občutkom za prefinjenost. Čestitam, Nini pa želim da čimprej okreva. LP

    OdgovoriIzbriši
  11. Uuu, čudovito ozadje, odlično ti gre!!!!

    OdgovoriIzbriši
  12. uau kako čudovito ozadje! zelo je lepa. lp

    OdgovoriIzbriši
  13. Krasna modrina in lepa voscilnica. Jaz sem ta vikend prav tako poskusila to tehniko, da sem ozadje embosirala z belim prahom, vendar se mi je kar nekaj barve naneslo tudi na embosirane dele in je vec nisem spravila dol. Zdaj razmisljam, da najverjetneje za to, ker sem pobarvan del nato susila s pistolo in se je barva zagrizla v embosing prah, ki se je pri susenju verjetno znova malo zmehcal. Zdaj vem, da to ni dobro in da moram v tem primeru pustiti, da se naravno posusi:) Moje bele zvezde namrec niso vec tako bele in izrazite na "modrem nebu" :) Druga zadeva pa je, da se to, da osnovo prilepis na nekaj trdega res obnese, ampak meni se je ob robu trak malo prevec prilepil in mi ponekod nato zraven odnesel malo osnove. Se je to zgodilo tudi tebi? Sicer ni tako vidno, da ne bi bilo uporabno, samo vseeno. Drugace pa enostavno ni bilo volje za ustvarjanje ta vikend in je to edino, akr sem naredila. Pa toliko planov sem imela prej. Ampak ko ne gre, je bolje vse skupaj pustiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vladka, tudi meni med vikendom ni šlo po načrtih, ker je Nina zbolela ... Za ostanke barve na embosiranih delih je najbrž res krivo sušenje s pištolo, jaz sem pustila, da se je barva sama posušila. Zaščitni trak za beljenje sem kupila v Merkurju, imeli so klasičnega in še enega, ki je bil vijolične barve - vzela sem tega in zaenkrat sem ga vsakič lahko odlepila brez posledic na papirju. Je pa verjetno odvisno tudi od strukture papirja.

      Izbriši
    2. Hvala ti za odgovor. Bom tudi jaz nabavila tega vijolicnega. Jaz mislim, da je za vse malo krivo segrevanje s pistolo. Moram se enkrat poskusiti. :)

      Izbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...