torek, 10. maj 2016

Lilija

Po ustvarjalnem svetu se hitro širi silno navdušenje nad Altenew štampiljkami cvetja, ki se odtisnejo v več plasteh. Ene od najbolj popularnih so vrtnice, vidite jih lahko pri Tamari, ki je tovrstne štampiljke tudi bolj podrobno opisala. Altenew štampiljke veliko uporablja tudi Mateja

Sama sem dolgo kolebala, ker štampiljke niso ravno preproste za uporabo, glede na to, da potrebuješ kar nekaj kvalitetnih barvnih blazinic v več odtenkih iste barve, poleg tega pa je treba vse plasti cveta pravilno poravnati, da dobimo lep rezultat in odtisi niso zamaknjeni. Pri tem je v veliko pomoč pripomoček MISTI, ki pa se ga pri nas ne dobi, pa še cena je kar zasoljena (+ poštnina). Tudi o tem lahko več preberete pri Tamari, ki ga ima in ga ne more prehvaliti. Tamara, če slučajno tole bereš, te prosim za link do te objave, ker je nisem našla :)

Po dolgem premisleku sem se odločila, da bom poskusila z najcenejšim in na prvi pogled najpreprostejšim "layered" kompletom štampiljk - Layered lily. Zraven sem preizkusila še eno novo pridobitev - reliefno srajčko Woven, ki naredi res neverjeten 3D učinek na papirju, izgleda kot pletena košara. Natali sta dve voščilnici, ena manjša ...


 ... in ena klasične velikosti.

  
Še obe skupaj, ker na zgornjih slikah izgledata enako veliki :)

  
Za odtise lilij sem uporabila nekaj različnih roza odtenkov pigmentnih blazinic. Po prvem eksperimentiranju lahko rečem, da je potrebno kar nekaj potrpljenja in natančnosti, da plasti pravilno poravnaš. MISTI bi najbrž res zelo prav prišel :) Čaka me še testiranje drugih barvnih kombinacij, da vidim, kaj lahko sestavim z mojo dokaj omejeno zbirko blazinic. 


Hvala za obisk ♥
Maja

23 komentarjev:

  1. Kot začarana strmim v tvoja čudovita odtisa lilije. Krasni voščilnici si izdelala. Tudi ozadje je fantastično. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Tovrstne štampiljke res dajo zelo lepe rezultate. Hkrati pa zahtevajo kar nekaj materiala, tako kot praviš. To lilijo si odlično odtisnila in zelo lepa je. Embosirano ozadje pa je res kot pletena košara.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lušni voščilnici si naredila in lepe barve. Tudi meni so Altenew štampiljke zelo lepe, vendar jaz brez Mistija sploh ne morem. Je zasoljen vendar odtehta živčke :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Obe sta zelo lepi. In tale relief v ozadju je krasen. Misti sem pa tudi jaz zasledila, vendar se tudi meni zdi cena precej zasoljena. Jih pa v maju vsak dan podarjajo na strani http://blog.mysweetpetunia.com/ oz. imaš tam povezave do strani, kjer lahko vsak dan sodeluješ. Mogoče se ti nasmehne sreča :)

    OdgovoriIzbriši
  5. prekrasni sta obe, tole ozadje je res nekaj posebnega in vrhunsko si tele lilije naštampiljkala.
    jaz si bom poskusila doma narediti en preprosti misti, ko/če si bom omislila te altenew štampiljke, zdaj ko baje prihajajo tudi v slovenijo. pri blazinicah bom pa poskusila tudi z drugim odtisom, če bo delovalo, ker imam blazinic bolj malo. no, vsaj tak je načrt.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tudi meni so te štampiljke krasne, vendar se zaradi vsega naštetega v tvoji objavi in v komentarjih, še nisem odločila za nakup :) Morda me le premami, ko bo Misti cenejši in bo doma že več dobrih barvnih blazinic.
    Tvoji voščilnici sta čudoviti in reliefno ozadje je prav posebno. Res daje videz pletene košare.

    OdgovoriIzbriši
  7. O, kolk lepo.
    A veš, da sem ti kr malo fouš za nove igračke.
    Sploh tale srajčka me je čist prepričala.

    OdgovoriIzbriši
  8. Obe sta zelo lepi. Tudi sama že nekaj časa občudujem te krasne odtise pri Tamari. Relief v ozadju je pa tudi resnično fenomenalen.

    OdgovoriIzbriši
  9. Oba odtisa sta krasna, na reliefnem ozadju pa je vse videti še veliko lepše. Lp

    OdgovoriIzbriši
  10. Obe sta čudoviti in tudi sama sem vedno bolj navdušena nad Altenew štampiljkami.

    OdgovoriIzbriši
  11. Zelo lepa in preprosta.
    LP Vilinke

    OdgovoriIzbriši
  12. No, pa si ti tudi podlegla. Altenew-ju namreč. In moram reči, da ti je zelo lepo uspelo poravnati vse skupaj, ker ni nič opaziti, da kaj ne bi štimalo. Tale srajčka je pa res zanimiva. V živo verjetno še bolje izgleda, pa je že na fotkah videti zanimiv relief. Komaj čakam na druge barvne kombinacije.

    OdgovoriIzbriši
  13. Kot prvo: super lilija, lepo pobarvana in ko sem dobila razlago o tem, kako se dela, sem takoj vedela, da se tega ne bom šla:))))) Zato vse čestitke za lepo sestavljen in barvan cvet, ki je v živo še bolj fascinanten. Občudovanja vredno pa je tudi ozadje, ki da prav poseben efekt celotni voščilnici. Hvala, ker si se nam pridružila v CRAFT-alnici in lep pozdrav, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  14. Prekrasni sta...od ozadja, do cvetja....

    OdgovoriIzbriši
  15. Čudoviti sta, ozadje pa je nekaj posebnega.

    OdgovoriIzbriši
  16. Čudoviti sta obe, še bolj všeč mi je pa tvoje reliefno ozadje :-))
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  17. Luštni sta. Kar ne morem verjeti s kakšno natančnostjo si uspela odtisniti rožico - brez MISTI-ja. Ja, meni bi tudi prav prišel. Zelo mi je všeč tudi embosirna srajčka.

    OdgovoriIzbriši
  18. O hvala Maja! Super liliji sta ti uspeli! Altenew je zakon, čeprav zahteva malo več časa in zalog blazinic, je pa končni izdelek tudi nekaj izredno posebnega! Tudi jaz imam to embosing mapico, ki pa jo še nisem uspela testirati, res so nekaj posebnega, ker ni samo dvignjen in embosiran del ampak tudi vsa dimenzija vmes. Pa veš, da tudi jaz ne najdem linka, ne vem kam se je zbugila objava. No tiste, ki zanima, pravkar pišem eno obširno objavo samo o MISTI-ju, kmalu bo online. Čisto malo še potrpite :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Čudovito, krasen cvet in ozadje je TOP.

    OdgovoriIzbriši
  20. Zelo lepi voščilnici, krasno si otisnila lilijo v plsteh. Je pa vsaj menu tu najbolj fascinantno ozadje, krasna mapica, bo treba po nakupih :-).
    Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnci, lp Lili

    OdgovoriIzbriši
  21. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  22. Čudovita in domiselna ter izjemno lepo izdelana je tale tvoja lepotička, embosirna srajčka je res prelepa, hvala, ker deliš v CRAFT-alnici, lp, T.

    OdgovoriIzbriši
  23. Z veliko zamudo pišem tale vtis. Že ko sem prvič videla tole objavo sem obstala odprtih ust. Perfekcija! :)
    Tako lepo, usklajeno od fantastičnega embosiranega ozadja pletene košare in prekrasno ujetih barv odtisa lilije do čudovitega napisa. Izjemno lepo se poda zraven k cvetu. Takrat sem te štampiljke samo občudovala od daleč, zaradi vseh naštetih ovir. Danes pa jih imam tudi sama nekaj v svoji zbirki. Sem namreč našla nekaj nasvetov, katere robove je potrebno poravnat, da dobiš lep odtis. In vaja dela mojstra ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...