torek, 7. junij 2016

Jablana

Kdo bi si mislil, da te v tem letnem času lahko doleti angina :( Če res drži, da jabolko na dan odžene zdravnika stran, potem sem očitno pojedla premalo jabolk :)

Tik preden sem zbolela je nastala zahvalna voščilnica za učitelja glasbe. Večkrat sem se spraševala, zakaj so v Ameriki na zahvalnih voščinicah in darilih za učitelje ponavadi jabolka, zato sem šla malo pobrskat po spletu in našla zanimivo razlago. Ta tradicija naj bi se pojavljala le v ZDA in v Skandinaviji (Danska, Švedska), izhajala pa naj bi še iz časov, ko so revni otroci iz kmečkih družin namesto plačila v šolo prinašali pridelke, recimo krompir in jabolka. Kot zanimivost naj še povem, da v nekaterih državah v ZDA najboljšim učiteljem podeljujejo nagrado Zlato jabolko (Golden Apple Award). Sicer pa je simboliko jabolka lepo razložila Moi.


Jabolka so izrezana z majhno štanco, ki sem jo že lani naročila na e-bayu, a še nikoli uporabila. Košarico sem improvizirala, note pa narisala z najtanjšim črnim pisalom.

Izrezke in ozadje sem pobarvala z mojimi novimi Gansai tambi tradicionalnimi japonskimi akvarelnimi barvami - rojstnodnevno darilo staršev in sestre ♥ Kako sem si jih želela! Presrečna sem, da jih imam :) Presenetili so me izjemno močni pigmenti, kar pomeni, da jih zlepa ne bo zmanjkalo. Barve lahko na papir nanašamo transparentno, če jih močno razredčimo z vodo (nebo), ali pa prekrivno, če je vode manj (jabolka). Čeprav so v suhi obliki, ob stiku z vodo takoj postanejo čudovito kremaste, povsem drugačen občutek je, kot recimo pri običajnih vodenih barvicah. Užitek je barvati z njimi.


Voščilnico prijavljam v CRAFT-alnico (sadje) in v junijsko galerijo Najlepšega para (rezalna šablona Hvala).

Lep dan želim,
Maja

14 komentarjev:

  1. No, sedaj se boš pa s pridelkom bahala:) - jaz takih jabolk ne bom imela tja do konca avgusta:-(. Videti so zelo okusna, mi boš morala zaupati še sorto:). Barvice pa le nikar preveč ne skrivaj in mi jih prinesi pokazat, da bom videla, za kaj bom "fehtala" mojo S. Pozdravček, pa ne pozabi pojesti kakšnega jabolka, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo lepa je tvoja voščilnica :-)) Krasna ideja tole z drevesom in jabolki. Domiselno!
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lepa voščilnica.
    LP Vilinke

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovita jabolčna košarica in drevo. O, kako lepo darilo. Zagotovo je akvarelne barve dobila prava oseba, saj jih znaš tako lepo uporabiti na svojih izdelkih. Upam, da ste angino za nekaj let odgnali ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudovito darilo in verjamem, da je več kot super delati z njimi. Krasno voščilnico si ustvarila.

    OdgovoriIzbriši
  6. Super darilo si dobila in upravičeno je prišlo v prave roke. Pridno ustvarjaj z njimi in nam pokaži, kaj si naredila. Krasna in domiselna voščilnica.

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasno si izdelala to voščilnico. Še veliko užitkov pri barvanju ti želim :-).Hvala, da se igraš z nami na CRAFT-alnici. Lp Neva

    OdgovoriIzbriši
  8. Zelo lepa jabolka rastejo pri tebi, tako lepo rdeča so <3.
    Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

    OdgovoriIzbriši
  9. o, ta košara jabolk je tako lepo postavljena zraven drevesa in vidi se, da barvaš z ljubeznijo. se moram pozanimati o teh barvah, ker obožujem japonske stvari.

    OdgovoriIzbriši
  10. Voščilnica je prekrasna, ampak te barvice! Krasno darilo si dobila. Bi ga bila tudi sama zelo vesela. :-)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Krasno darilo! In kako lepo si z njim ustvarjala, čudovita voščilnica, zelooo všeč mi je košarica s ptičkom na vrhu inmale notice, ki letijo v nebo, hvala, ker deliš z nami v CRAFT-alnici, lp, T.

    OdgovoriIzbriši
  12. Krasno voščilnico si sestavila in izvirno uporabila sadje.
    Hvala, da ustvarjaš z nami v CRAFT-alnici. Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  13. oooooooo gansai tambi <3 boljšega darila res nebi mogla dobiti! Jaz imam nagledaneeee že lep čas in tudi te nove zlate odtenkeee <3 mislim, da jih bom mogla kar naročiti glede na tvoje navdušenje :)

    Hvala da si raziskala zakaj so jabolka za učitelje! Res sem se spraševala kakšna je povezava, ko sem opazovala že parkrat Jennifer McGuire :) a sem bila prelena, da bi sama raziskala :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Krasna zahvalnica z lepo simboliko je nastala ob koncu šolskega leta. Hvala za razlago in povezavo, se je tudi meni večkrat pojavilo vprašanje zakaj ravno jabolko. Sedaj pa vem. :)
    Ooo in tole čudovito darilo! Prišlo je na pravi naslov, glede na veselje. Bi jih bila tudi sama vesela, saj sem jih že kar nekajkrat občudovala pri ustvarjalkah. Pa nisem vedela kje iskat te nenavadne magične barve. Sedaj pa vse vem. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...