torek, 24. maj 2016

Altenew lilija in distress blazinice

V prejšnji objavi z Altenew štampiljko lilije sem obljubila, da bom preizkusila še druge barvne kombinacije. S tovrstnimi štampiljkami se najbolje obnesejo "dye ink" blazinice ali pa pigmentne, ki pa jih nimam veliko. V moji zbirki blazinic namreč prevladujejo distress ink blazinice in te tudi največ uporabljam. 

Že lani oktobra sem v eni od Matejinih objav z Altenew štampiljkami omenila, da se jih sama izogibam zaradi pomanjkanja ustreznih blazinic. No, Mateja je šla takoj v akcijo in je testirala, kako se te štampiljke odtisnejo z distressi. Izkazalo se je, da sploh ni bilo nobenih težav (poglej to objavo). Letos sem si končno privoščila Altenew lilijo in ker je to kar precej velika štampiljka, sem vsako plast najprej potapkala po Versamark lepljivi blazinici, malce obrisala, nato nanesla distress blazinico in odtisnila. Postopek je predstavila Jennifer McGuire TUKAJ (z druge vrste blazinicami, a nič zato, preverjeno deluje tudi z distressi).


Bilo je precej testiranja z različnimi odtenki distressov in tudi različnimi papirji, zanimivo, niso se vsi enako dobro obnesli. Najlepši in najbolj jasen odtis sem dobila na nekem ostanku papirja, za katerega se še vedno trudim ugotoviti, kateri je :( Bristol papir recimo sploh ni ok, ker se odtisi kar nekako razlezejo.


Uporabljene distress blazinice:
  • za oranžno lilijo: Spiced marmalade, Wild honey in Ripe persimmon
  • za rdeči liliji: Ripe persimmon, Festive berries in Fired brick

 
Tudi ti dve voščilnici prijavljam v CRAFT-alnico (distress ink blazinice)
in v majsko galerijo Najlepšega para (rezalni šabloni Zate in Čestitke)

Mimogrede naj omenim še reliefni srajčki, ki sem ju tokrat uporabila za ozadje, dobita se v kompletu in v živo sta noro dobri. Pri oranžnem ozadju sem narobe sestavila "sendvič" v mojem big shotu, zato 3D učinek pride premalo do izraza, potem pa sem po Andrejini zaslugi pogruntala pravo kombinacijo in rdeče ozadje je super 3D :)

Upam, da bo moja objava v pomoč tistim, ki razmišljate o  nakupu čudovitih Altenew štampiljk in imate doma veliko distress blazinic :)

Sicer je pa danes zame poseben dan, a več o tem v naslednji objavi ;)

Lep večer želim,
Maja


21 komentarjev:

  1. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vau, čudoviti sta, takih lepih barv in res lepih tekstur, krasno si jih odtisnila ...
      joj, vidim, da je tale altenew dejansko zahtevna stvar - ravno čakam na štampiljke, ampak se nisem opogumila za te "ta hude plastovite", ker pri meni tudi prevladujejo distresi.
      hvala za vse nasvete!

      Izbriši
  2. Obe voščilnici sta čudoviti in zelo lepih barv. Krasno znaš skombinirati reliefno ozadje in motiv. :-) Občudujem te štampiljke, ampak vem, da niso zame. :-))

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za vse nasvete. Upam, da pogruntaš, kateri papir je najboljši.
    Krasni voščilnici. Motiv se lepo ujema z reliefnim ozadjem.

    OdgovoriIzbriši
  4. Obe sta lepi in odtisi štampiljk so tudi super. Sama se sicer bolj kot nad štampiljkami navdušujem nad telimi reliefnimi ozadji. Res so mi všeč ti geometrijski vzorci.

    OdgovoriIzbriši
  5. Štampiljke A. so res čudovite, pa tudi zahtevne. Treba jih je lepo natančno odtisniti in tebi je lepo uspelo. Fino, da se dajo uporabiti tudi z distressi. Hvala za vse informacije.
    Embosirani podlagi sta res čudoviti.

    OdgovoriIzbriši
  6. Super in hvala za vse te nasvete, saj imam tudi sama težave s tovrstnimi štampiljkami. Kljub temu, da imam kar nekaj dye ink blazinic, pa bi moral človek res imeti ne vem koliko odtenkov, da bi bolje delovalo. Vsekakor moram preizkusiti tudi to z distressi. In verjamem, da je odvisno tudi od papirja. Zelo lepo si to naredila.

    OdgovoriIzbriši
  7. čudoviti sta in zelo lepih barv...

    OdgovoriIzbriši
  8. Izjemno me veseli, da si zaradi moje objave preizkusila Altenew štampiljke. Res so čudovite in tvoja kombinacija barv je izpadla perfektno :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Kako močne barve - danes sem celo dopoldne preživela v naravi, ki kar žari od barv, a tako močne in tople barve sem pogrešala. Zelo sta mi všeč! Imam pa eno tako lilijo doma in jo občudujem tudi zdajle ;-) Sončka pošiljam, Majda

    OdgovoriIzbriši
  10. Super so tudi v drugih barvnih kombinacijah. So pa tudi meni v oči padla tala tvoja 3D ozadja in šla takoj prečekirat link ;-) Jaz se zaenkrat še uspešno upiram Altenew štampiljkam, se pa čem drugem ne morem tko da ...

    OdgovoriIzbriši
  11. Prav vesela sem tvoje čudovite objave, saj tudi sama čakam na Altenew štampiljke. Tvoji voščilnici sta me tako prevzeli, da sem vedno bolj neučakana, pa ni in ni pošiljke. Grem še enkrat pogledat obe prelepi liliji.

    OdgovoriIzbriši
  12. Čudoviti cvetovi in cel kup uporabnih nasvetov, vendar mislim, da bom te cvetove in tehniko občudovala le pri tebi in drugih mladih ustvarjalkah - meni je to čist preveč zakomplicirano:) So mi pa zelo všeč in ozadje - noro dobro, hvala, ker si tudi mene obogatila s temi srajčkami. Lep pozdravček in ja, bil je poseben dan:), ta se ne bo več ponovil, bo pa še veeeeeliiiikoooooo podobnih in še boljših, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  13. Imam en set teh štampiljk, ki pa jih kar pozabim uporabljati. Tvoji voščilnici sta zelo lepi. Reliefni podlagi sta odlični. Lp

    OdgovoriIzbriši
  14. Zelo lepi voščilnici si naredila in rožice so čudovite :-)) Krasno si uporabila Distresse.
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  15. Super ti je uspelo. Jeniffer je tudi meni krasna inspiracija. Barve so čudovite.

    OdgovoriIzbriši
  16. Prekrasni voščilnici....mene pa sta pritegnila krasni reliefni podlagi....izgleda kot 3D.Hvala, da se igraš z nami na CRAFT-alnici. Lp Neva

    OdgovoriIzbriši
  17. Krasno si skombinirala Distresse, odlično je že ozadje, hvala, ker deliš z nami v CRAFT-alnici, lp, T.

    OdgovoriIzbriši
  18. Čudovite Lilije, lepo si jih odtisnila. A mene fascinira tokrat ozadje, krasna reljefna mapica.
    Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...