sobota, 12. marec 2016

Ko se ptički ženijo

Na gregorjevo se po starem ljudskem izročilu ptički ženijo ... in prav danes sta dve ljubki ptičici prileteli v Hiško iz papirja, ena za Nino in ena zame :) Že od novega leta sem iskala ideje in sestavljala novo glavo za blog. Bilo je veliko kombiniranja različnih elementov, iskanja lepih fontov, primernega ozadja (ki je seveda moralo biti akvarelno) ... preden sem bila zadovoljna. In to je sedaj končna podoba, upam, da vam je všeč :)

Mi smo gregorjevo praznovali že včeraj, ko smo se udeležili spuščanja gregorčkov po Grosupeljščici (v Ljubljani je prireditev odpadla zaradi narasle Gradaščice). Otroci so bili presrečni, ko so prižigali svečke in spuščali svoje gregorčke vseh mogočih oblik v vodo in potem opazovali, kako plujejo. Nekateri bolj, drugi manj uspešno. Ninina čudovita ladjica se je prevrnila in voda je odplavila večino rožic, ki jih je Nina pobarvala in prilepila na jadro. Kako ji je bilo hudo! Celo solzice so tekle ... Ladjica se zdaj suši doma na toplem, Nini pa sem obljubila, da jo bo lahko poleti dala v bazenček na vrtu, kjer voda ne bo tako razburkana :)

Med lanskimi voščilnicami sem našla eno, ki je kot nalašč za današnji dan in za obeleženje novosti v hiški :)

Svetlo roza papir sem poštempljala z ombre blazinico (Pink to red) in Hero arts rožicami. Na sredino sem nalepila kvadrat, izrezan iz mreže (ki ji ne vem pravega imena, večkrat sem jo videla pri Jani). Izrez zaljubljenih ptičkov pa sem dobila na Cvetočem travniku :)


Takole je videti komplet skupaj s kuverto. 


Lepo gregorjevo želim vsem, ki se ustavite v moji hiški,
Maja

22 komentarjev:

  1. Maja, glava tvojega bloga je nežna in topla, prijetno domača. Zelo lepo si tole naredila.
    Ojej, za ladjico. Čisto razumem, da so bile zraven tudi solzice.
    Krasna in ljubka voščilnica.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sem že čakala in čakala na to novo preobleko hišice in seveda, vse pride s pomladjo:))Dobro si jo prevetrila in osvežila - lepa je. Nina pa naj nikar ne bo žalostna, še velike ladje se potopijo, njena pa je vseeno ostala na površju. Se pravi, da jo je dobro naredila:))
    Voščilnica pa je lepa in nežna (se jo spomnim:)))
    Lep pozdrav, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  3. Čudovita nova podoba. Tudi jaz si želim kaj zamenjati, pa moram še naštudirati kako ;-) Voščilnica pa je prav primerna za ta dan in čisto v mojih barvah.

    OdgovoriIzbriši
  4. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  5. Lušna za Gregorjevo in lepa preobrazba.

    OdgovoriIzbriši
  6. Maja, zares luštna zaljubljena ptička si nam pričarala na gregorjevo. Zelo so mi všeč štampiljkice v ozadju in tudi kvadratek iz Spider's web (vsaj na mojem paketku tako piše ;)) Res ljubko. Nino si pa kar dobro potolažila z novo opcijo - bazenčka na vrtu :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Iii, lepo si preoblekla svoj blog, lušna zaljubljena voščilnica in fajn opcijo si našla za Ninino bolj mirno plovbo - njene ladjice. Lepo bodite, LP, T.

    OdgovoriIzbriši
  8. Nežna in tako lepa... Zelo mi je všeč!

    OdgovoriIzbriši
  9. Lepa preobleka bloga in voščilnica je tako nežna.

    OdgovoriIzbriši
  10. O, kako hudo je tole z ladjico :( Jo čisto razumem. Potrpežljiva in prijazna si Maja, marsikdo bi reagiral manj razumevajoče. Blogec je pa leeep!! A veš kako sem čakala tvojo prenovo , hihi, me je res zanimalo, ker sem vedela, da bo lepo. Tvoj novi font je za cmoknit! Mi izdaš kako se imenuje? Pa ptička - kje to najdeš! Akvarel ojej, meni je čisto vse všeč :))

    OdgovoriIzbriši
  11. Všeč mi je nova preobleka in voščilnica, pa seveda tudi ideja da potolažiš Nino.

    OdgovoriIzbriši
  12. Čudovita nova podoba bloga kot tudi voščilnica. Všeč mi je poštempljano ozadje.

    OdgovoriIzbriši
  13. Lepo si prenovila svojo hiško. Všeč mi je nova podoba. :-) Žal mi je za Ninino ladjico. Upam, da bo poleti v bazenčku lepo plula.
    Čudovito voščilnico si nam pokazala. Všeč mi je poštemplano ozadje z mrežo mrežo, na kateri žvrgolita zaljubljena ptička. :-)

    OdgovoriIzbriši
  14. Ooo, kako lepo se je pri vas pospravljalo. Pa v roza ste se oblekli v vaši hišici, lepo.
    Enkrat bom šla pogledat spuščanje Gregorčov, to mora biti res posebno doživetje.Nina jih bo lahko še veliko spustila po rečici in letošnji neuspeli poiskus bo hitro pozabljen.

    OdgovoriIzbriši
  15. Zelo lušna voščilnica in lep logo si si izdela. Povsem paše na tvoj blog in pove prav tisto, kar hiška iz papirja je :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Iii kako je prisrčna, z lepo potiskanim ozadjem

    OdgovoriIzbriši
  17. Luštna rozika, ravno prava za gregorjevo :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Čudovit blogec imaš, čudovita Gregorjeva čestitka. Krasno pomlad ti želim :-)

    OdgovoriIzbriši
  19. hišica ima krasno preobleko, voščilnica pa kot naročena paše k novostim.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...