sreda, 3. september 2014

Septembrski izziv na Mavelu.com

To je moja druga objava danes, prvo najdete tukaj.

Zakorakali smo v mesec september in čas je za nov izziv na blogu Mavelu.com - preselili se bomo v praznični čas ob koncu leta:


Moja voščilnica za izziv je preprosta, želela sem predvsem poudariti ozadje, ki sem ga naredila s posebnimi svetlečimi vodenimi barvami - Twinkling H2O's. Kupila sem jih že maja, ko sem delala watercolor tečaj in so bile na seznamu pripomočkov, potem pa so na polički čakale, da jih uporabim. Dobro so se načakale, ker sem jih v roke vzela šele pretekli vikend :) Rezultat barvanja z njimi je čudovit kovinski lesk, ki ga je žal precej težko fotografirati, v živo pa je videti res impresivno.


Barve so v majhnih okroglih lončkih in zelo sem razveselila, ko sem ugotovila, da jih lahko pospravim v lično kovinsko škatlico Tima Holtza, ki je sicer namenjena shranjevanju mini distress blazinic. Sama imam v takšnih škatlicah po novem pospravljene tudi male blazinice Versafine in Hero Arts. Ne zavzamejo veliko prostora, pa še pokrov je prozoren, da takoj vidiš vsebino.


Barve so suhe in jih je potrebno pred uporabo aktivirati z vodo. To storimo tako, da v vsako barvo dodamo nekaj vode. Če jo dodamo manj, bodo barve močnejše in prekrivne, če pa je vode več, so barve svetlejše in prosojne. Vodo najlažje dodamo z mini misterjem ali kakšno drugo razpršilko. Potem počakamo približno 15 minut in vmes se zgodi čarovnija. Iz trde in suhe površine nastane krasna kremasta svetleča barva, ki jo je užitek nanašati na papir. Tako sem "not padla", da sem to fazo pozabila fotografirati :) 


Ko se je ozadje na krogu posušilo, sem dodala še smrekice, zvezdo in napis iz Mavelu.


Poglejte si še čudovite praznične izdelke ostalih članic ustvarjalnega tima, naj vam bodo v navdih! Marina bo izmed vseh prijavljenih izdelkov izžrebala lepo nagrado, zato se splača sodelovati :)

Za konec naj povem še to, da svetlečih vodenih barv Twinkling H2O's Marina trenutno nima na zalogi in zaradi težav pri dobavi niti ne ve, če se jih bo še dalo dobiti. Upam, da ji bo uspelo, ker so resnično nekaj posebnega!

16 komentarjev:

  1. Pravo zimsko idilo si pričarala. :-) Te čarobne vodene barvice pa so še izdelek za mojo listo želja... :-))

    OdgovoriIzbriši
  2. No, še sreča, ker Marina nima teh barv, ker bi jih sicer morala imeti in bi zopet zapravljala :)
    Zelo lepa voščilnica in verjamem, da je modra barva v živo prav blesteča.

    OdgovoriIzbriši
  3. Divna je. I da i ja opet imam još jedan dodatak na mojoj listi želja.
    Lp, Martina

    OdgovoriIzbriši
  4. Sem kar dobila lušte po teh barvah, pa si me potem razžalostila, ker jih ni.
    krasno si jih uporabila.

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudovita voščilnica! Včasih res težko ujameš kak efekt z voščilnice na fotoaparat, ki sicer v živo prav lepo pride do izraza.
    Lepo bodi:)

    OdgovoriIzbriši
  6. No, spet sem ostala brez besed, res iz vsake "malenkosti" narediš nekaj glamuroznega. Sicer pa, ko pogledaš to zimsko nebo, resnično začutiš tisto mrrrrzlo zimo. LP:))

    OdgovoriIzbriši
  7. Se mi zdi, da bo potrebno vso energijo po "moram imeti te barve" vseh kandidatk strniti skupaj in potem bo uspelo. Tadaaaaam in Marina nas bo obvestila, da jih ima na zalogi...... Puf in oblaček želja se je razpočil..... Se mi pozna, da komaj čakam morje, a ne?
    Sicer pa je voščilnica prekrasna.

    OdgovoriIzbriši
  8. prekrasna je! me pa kar malce stiska, saj bo res ta čas kmalu tu! pa v bistvu ni bilo poletja.
    lp

    OdgovoriIzbriši
  9. Uauu čudovita voščilnica... barve so res nekaj posebnega in naredijo voščilnico še svečanejšo.

    OdgovoriIzbriši
  10. Že na sliki je prekrasno, v živo pa sigurno še bolj, imam tudi sama večkrat težave s fotografiranjem. Čudovita voščilnica.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ozadje izgleda zelo lepo vseeno če se ne sveti,v živo pa verjamem da je fenomenalno. Meni pa sploh ko sem nora na bling bling
    LP Vilinke

    OdgovoriIzbriši
  12. Maja všečkam na polno! Sicer nisem ravno efektivni nakupovalec, ma če bi Marina tole imela na zalogi bi kaj hitro romalo do mene :). Tako pa jih bom občudovala pri tebi in upala da me mine, ker bo tako moja denanrica bolj zadovoljna :P

    OdgovoriIzbriši
  13. kako lepo modro ozadje si naredila, res čudovita je! lp

    OdgovoriIzbriši
  14. Hhhhmmmm že čez nekaj mesecev bo prav takšna romantična zimska idila. In to je na vasi še lepše kot v mestu ;))) Prav lepo je pogledati drevesa, ki so pokrita s snegom...zgleda vse tako čarobno...mir pa takšen, ki si ga lahko samo želiš. Res imam srečo, da sem se pred skoraj 13 leti iz mesta preselila na vas. Evo...sem se že razpisala ;)))
    Uživaj, Jana

    OdgovoriIzbriši
  15. Krasno čestitko si naredila. Tudi sama imam enakaj teh barv pa jih žal že nekaj časa nisem uporabila. Bo potrebno prah obrisati iz njih jih malce uporabiti. Če želiš se lahko udeležiš povezovalega partija na http://www.tanyashandmade.si/2014/09/cas-1.html. Dobrodošla!

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...