ponedeljek, 29. september 2014

Creative blog hop

Moja draga prijateljica Andreja (Cvetoči travnik) me je izbrala, da odgovorim na nekaj vprašanj v okviru Creative blog hopa. Andreja, hvala za tvoje prijazne besede in vse pohvale! Ne morem ti povedati, kako vesela sem, da sva se spoznali in da sem te navdušila za papirčkanje :) Kadarkoli se srečava, čas mine kot bi mignil, nikoli nama ne zmanjka tem za pogovor, pa naj bo o ustvarjanju ali čem drugem. Tvoji izdelki so čudoviti, ustvarjalne pripomočke znaš uporabiti na nove, drugačne načine, kar me vedno impresionira. Odločitev, da jih deliš z nami na svojem cvetočem travniku, je bila zagotovo pravilna! Tehnične zadeve, ki se ti včasih zdijo tako zapletene, niso nič strašnega, s skupnimi močni se da vse rešiti :) Danes si me vprašala, kako narediš srček med tekstom, pa ti bom kar tukaj odgovorila, ker bo najbrž zanimivo še za koga: držiš tipko ALT in pritisneš 259. Ko tipko ALT spustiš, bo na ekranu ♥. Zdaj pa gremo k vprašanjem ...

S čim se trenutno ukvarjam?
V zadnjem času žal bolj malo ustvarjam, le tisto, kar je nujno. Ker sem članica ustvarjalnega tima Mavelu.com, v mojem ustvarjalnem kotičku danes nastaja voščilnica za oktobrski izziv, ki bo na vrsti v sredo, potem me v naslednjih dneh čaka še ena voščilnica za mojo mesečno objavo na tem blogu. Sicer pa že zelo težko čakam, da preizkusim nove dobrotice iz Najlepšega para, ki me vabijo, da jih vzamem v roke :)

Tole je trenutno na moji ustvarjalni mizi - kaj bo nastalo, boste kmalu videli :)

Kako se moje ustvarjanje razlikuje od drugih? 
Ko sem začela ustvarjati, se mi je zdela največja umetnost najti svoj stil. Dolgo so bile moje voščilnice mešanica vsega mogočega, potem pa sem se počasi našla v CAS - clean and simple - stilu. Obožujem akvarelno tehniko, rada imam motive iz narave, še posebej cvetje, rada imam tudi prisrčno luštne motive (recimo pandice in medvedke in ptičke), kot ste najbrž že ugotovili :)  

Zakaj ustvarjam?
Hmmm ..... ker moram nekako uporabiti vse čudovite pripomočke, ki jih kupim :))) Šalo na stran (čeprav je tudi v tem nekaj resnice) ... Ustvarjam, ker uživam v kreativnem procesu, ko pod mojimi rokami nastaja nekaj čisto novega ... Nekaj, kar bo nekoga razveselilo in mu polepšalo dan. Voščilnice ustvarjam, ker še vedno verjamem v klasično pošto in ne v pošiljanje voščil preko sporočil na telefonu ali FB. 

Kako poteka moj proces ustvarjanja in kje dobim inspiracijo?
Naj začnem z inspiracijo - največji navdih so mi ustvarjalni blogi. Veliko jih spremljam, domačih in tujih. Kadar navdiha ni od nikoder, skočim na Pinterest. Inspiracija so tudi izzivi, ki me prisilijo, da stopim iz svojih okvirjev in naredim nekaj drugačnega.

Kar pa se ustvarjalnega procesa tiče, definitivno ne spadam med tiste, ki si svoje bodoče kreacije natančno skicirajo in potem to izpeljejo. Včasih do konca ne vem, kaj bo nastalo. Dve možnosti sta:
1. Izhajam iz tega, komu je voščilnica namenjena in za kakšno priložnost. Ideje se mi podijo po glavi. Potem brskam med štampiljkami in šablonami, in jih poskušam nekako sestaviti v smiselno celoto. Pri tem pogosto narežem in naštempljam vse sorte, kar nazadnje sploh ne uporabim :)) Stvari kombiniram toliko časa, dokler nisem stoprocentno zadovoljna, kar včasih traja in traja ... in traja ... :)) Večkrat pred spanjem v mislih sestavljam voščilnice in včasih pridem do kakšne super ideje - potem gre naslednji dan ustvarjanje malce hitreje od rok :)
2. Izhajam iz določene šablone ali štampiljke, ki jo želim uporabiti, ali pa iz določene teme za izziv. Nadaljuje se podobno kot pri točki 1.

Naj opišem primer, ko mi je šlo kar dobro: na hitro moram narediti voščilnico za živahnega 13-letnika. Uff, nič ni težjega kot voščilnice za najstnike! Odločim se, da bo na voščilnici velik krog s šivi, ker sem trenutno pač obsedena z vsemi šablonami, ki imajo šive :)) Potem brskam med šablonami za glavni motiv in nič mi ni všeč. Potem brskam med štampiljkami in najdem (še neuporabljenega!) odštekanega kameleona in zraven napis Let's party - ugotovim, da idealno pašeta na moj krog - jupi! Kako pobarvati kameleona? Z akvarelno tehniko, seveda! Barve? Hmmm ... Ker nimam časa, da bi naredila svoje ozadje, brskam med vzorčastimi papirji. Najdem vzorec, ki se mi zdi primeren. Z ustreznimi distressi pobarvam napis in motiv, dodam še tri zvezdice (Tinino darilo ob nakupu v Najlepšem paru), in voščilnica je narejena v malo manj kot eni uri - velik dosežek zame, haha.



Moj cilj pri ustvarjanju je vedno enak: da čutim zadovoljstvo, ko imam na koncu voščilnico v rokah ... da z nasmehom na obrazu rečem TO JE TO! :)

Za konec naj bi nominirala še 1 - 3 ustvarjalke. Bom ostala kar pri eni, čeprav bi lahko nominirala veliko več kot tri. Nekaj mi govori, da bomo prej ali slej vse prišle na vrsto za tale blog hop :)

Odločila sem se za Saro (Sarine drobtinice), ker se še vedno zelo dobro spominjam, kako sem ostrmela, ko sem prvič pristala na njenem simpatičnem blogu. Njene voščilnice so tako prepoznavne, da jih ne moreš zgrešiti, na njih je vsega ravno prav, nič preveč in nič premalo (recimo tale mi je fenomenalna). Poleg voščilnic me navdušujejo njene porisane skodelice - vau! Pa šiva in fotografira (projekt 365 na Sarinih utrinkih). Da niti ne omenjam, kako je med letošnjim dopustom poslikala bodije! Upam, da nam bo kaj več o svojem ustvarjanju povedala naslednji ponedeljek :)

Lep večer želim,
Maja

11 komentarjev:

  1. Zelo lepo si predstavila svoje ustvarjanje. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Maja, vesela sem, da si kljub vsem zadregam, ki jih imaš, sprejela nominacijo in si tako lepo vse opisala. Vem, da te že veliko ustvarjalk pozna, pa vseeno tako človek sebe pokaže še na malo drugačen način. Hvala tudi za vse pohvale na moj račun, se mi kr sitn zdi:)) LP

    OdgovoriIzbriši
  3. Lep in simpatičen blog si napisala. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Zanimivo branje! Pa vem nekaj več o tebi :)
    Krasna voščilnica, barvita in malce odštekana :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo zanimivo je bilo tole prebrati. Se te clovek kar predstavlja pri ustavrjanju :) In voscilnica je nadvse simpaticna in dodelana, kot smo navajeni izpod tvojih rok.

    OdgovoriIzbriši
  6. Lušna voščilnica in super predstavitev :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Čudovit opis tvojih ustvarjalnih navad :). Super te je bilo brati :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Maja... saj sploh ne vem kje naj začnem, kako naj izrazim to, kar čutim... HVALA! :)
    Sploh nisem vedela kaj se dogaja na blogih (moram priznati, da zadnje čase nisem ravno najbolj aktivna), pa sem na FBju dobila Andrejino sporočilo, ki ga najprej nisem čisto razmela, potem pa sem pokukala najprej na svoj blog in potem še na tvojega... Maja, res hvala za tole izredno lepo presenečenje. Sem v današnjem dnevu že kar nekajkrat prebrala tvoje besede in... res si lepo napisala in na trenutke se mi je zdelo, kot da bi jaz pisala. Sem videla podobnost in mogoče so mi ravno zaradi tega oz bolje rečen, tudi zaradi tega, tvoje voščilnice tako simpatične, tako blizu.
    No, pa da ne bom že tukaj vsega povedala, bom par misli zadržala, da jih izlijem na belo podlago naslednji ponedeljek. Še enkrat hvala za nominacijo in predvsem za tako lepe besede, ki si mi jih namenila.

    OdgovoriIzbriši
  9. Oj Maja...lepo, da si se nam predstavila še na drugačen način ;)
    Pogrešam tvoje objave ;(
    Pošiljam ti enega veliiikeeega sončka (pa čeprav zvečer), Jana

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...