četrtek, 8. maj 2014

Tečaj "Watercolor for Card Makers" - 3. dan

V ponedeljek se je začel online tečaj akvarelne tehnike za izdelovalce voščilnic, najdete ga tukaj: Watercolor for Card Makers (še vedno je čas za prijavo, če bi katero zamikalo). Pričakovala sem ga z nestrpnostjo in malce negotovosti, ker s tem nimam praktično nobenih izkušenj. Prvi dan sem pogledala vse tri filmčke z različnimi tehnikami akvarelnega barvanja ozadja. Zvečer sem se vsa navdušena lotila dela in po več urah preizkušanja sem šla ob enih v posteljo povsem zafrustrirana. Niti eno ozadje mi ni uspelo! Premalo vode, preveč vode, naguban papir ... Spoznanje po prvem dnevu tečaja - ni tako enostavno, kot je videti na posnetkih :)

Drugi dan sem uspela narediti eno ozadje - ko bo voščilnica dokončana, vam jo pokažem. Tema tretjega in četrtega dneva je "watercolor stamping". Izredno me je navdušila tehnika, ki jo je prikazala Jennifer McGuire. Ugotovila sem, da nimam akrilnega bloka ustrezne velikosti, pa sem potem vseeno poskusila izdelati ozadje na njen način. Rezultat: premalo vode in nov list je romal v koš :)

V izogib nadaljnim frustracijam sem se odločila, da bom poskusila narediti odtis z distress markerji, ki sem si jih končno privoščila (ravno zaradi tečaja). Kupila sem komplet 12 sezonskih barv + dodatno še Peeled Paint, ki se mi zdi najbolj uporabna za stebla in liste pri cvetju. Pobarvala sem štampiljko s Picked Raspberry, Ripe Persimmon in Peeled Paint markerji, jo rahlo popršila z mini misterjem in odtisnila na 300 g akvarelni papir. Nisem najbolj zadovoljna, mislim, da bi morala dodati več vode. Cvet sem malce popravila s čopičem in vodo. Ozadje sem naredila s Crafter's Workshop šablono in Pumice Stone distress blazinico, s katero sem pobarvala tudi napis iz Najlepšega para (vedno bolj mi je pri srcu) in ga na koncu prevlekla še z Glossy Accents.      

Inspired by Jennifer McGuire, Day 3

Potem sem se spomnila, da imajo distress markerji eno fino lastnost: ko štampiljko enkrat odtisneš, jo ponovno popršiš z vodo in jo odtisneš še enkrat. Tokrat sem jo odtisnila na navaden papir, ne akvarelni. Odtis ni tako živih barv kot prvič, ponekod je več barve, ponekod manj, a sem se vseeno odločila, da ga uporabim na voščilnici. Nastalo je tole:

Inspired by Jennifer McGuire, Day 3

Vladka, Helena - kako vama gre? :)

Tečaj je kriv, da nič ne komentiram na vaših blogih, bom poskusila nadoknaditi!

Voščilnici prijavljam:
- na izziv Simon Says Stamp Wednesday Challenge (Spring Flowers).
- in v galerijo meseca maja Najlepšega para.

14 komentarjev:

  1. Po pravici, samo gledam. Casovno se nisem uspela priti do tega, da bi kaj preizkusila, saj tudi videe gledam za en dan nazaj. Me pa ze zelo srbijo prsti. :) Po moje bo potrebnih kar nekaj preizkusov, da se navadimo dodati pravilno kolicino vode. Mogoce je kriva tudi uporaba barv drugih firm, ceprav to ne bi smelo biti. Morda velja preizkusiti tudi z razlicnimi kvalitetami akvarelnega papirja. Si preizkusila tako, da si papir zalepila na neko osnovo, da se ti ni zgubal? Bom ta vikend kaj poskusila in ce kaj ugotovim, ti zagotov napisem. Sta mi pa oba ta odtisa vsec, tudi ta manj intenzivni.

    OdgovoriIzbriši
  2. Za prvič ti gre super od rok. Meni je bolj vščen drugi odtis, ker mi deluje bolj naravno, drugače je pa tudi prva lepa :). Kar tako naprej!

    OdgovoriIzbriši
  3. Kot Vladka tudi sama le pregledam filmčke, do ustvarjanja še nisem prišla. Razen preprosto ozadje pri zadnji objavljeni voščilnici. To, kar si naredila in pokazala, je s fotografije videti enkratno. Mogoče si preveč stroga do sebe :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Maja, meni sta tvoji voščilnici čudoviti. Tehnika je super uspela!!! Kot je rekla Helena...mogoče si prestroga do sebe. Prav rada bi videla kar si vrgla v smeti :-) Sicer pa tudi mene mika, da bi se prijavila na tečaj... Kar pa se gubanja papirja tiče... jaz vse kar `vsebuje` veliko vode, čez noč ravnam pod knjigami (najprej počakam, da se posuši). Vesela sem, da tako rada uporabljaš napis zate :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitke za pogum ;) odličen začetek, se že veselim nadaljevanja ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Your cards showcasing this lovely big flower are amazing, love them both! Thanks for playing along with us at the Simon Says Stamp Wednesday challenge!

    OdgovoriIzbriši
  7. Čestitam :)), da si se sploh lotila,(saj že veš, da je vsak začetek težak) sta pa za prvič odlični, tudi meni pa je bolj všeč druga. Ne dvomim, da boš tudi v tej tehniki kmalu povsem "not padla". Lep pozdrav:))

    OdgovoriIzbriši
  8. Za začetek je več kot super. Pa saj veš, da je vsak začetek težak...:):) Meni je drugi odtis še bolj všeč kot prvi, ker je videti bolj akvarelen.

    OdgovoriIzbriši
  9. Čas ni na moji strani,
    a tebi vidim, da je tole namenjeno
    super ti gre
    le tako naprej
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  10. Če sem čisto iskrena mi je druga, sprana varianta veliko bolj všeč. Ne obupaj...super ti gre. Vaja dela mojstra... ;-)

    OdgovoriIzbriši
  11. Super, da po ogledu filmčkov še treniraš :-) Ne bodi prestroga do sebe. Tvoja poskusa, ki si ju pokazala, sta več kot odlična. Tudi moji nagubani papirji se po tem, ko se posušijo, ravnajo pod težkimi leksikoni :-)) Komaj čakam, kaj vse se boš še naučila in nam pokazala.

    OdgovoriIzbriši
  12. Vau, kako sta lepi in čestitke za vztrajnost :-)) Dobro ti gre od rok!
    Moja današnja favoritka je "ta druga" :-))

    OdgovoriIzbriši
  13. Ozadje pri prvi voščilnici je mega. Odtis na drugi mi je lepši, tudi meni deluje bolj akvarelno :). Lp

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...