torek, 10. december 2013

Ruj

Rada imam ruj. Všeč mi je okroglasta oblika listov in žareče barve, v katere se obarvajo vsako jesen. Zadnjič sem malo pospravljala v mojem ustvarjalnem kotičku in našla nekaj posušenih listov ruja. Imam jih že vsaj deset let, shranjene z namenom, da jih nekoč uporabim na voščilnicah. Žive barve so z leti obledele, a meni so še vedno lepi, zato jih nisem zavrgla. Za vsak slučaj :)


Želela sem prijaviti še eno voščilnico na izziv "Pisana jesen" v CRAFT-alnici in razmišljala sem, kako bi lahko izdelala novoletno voščilnico, ki bi malo še dišala po jeseni. Pa sem se spomnila na ruj. Prva ideja je bila, da dva listka spremenim v pozlačeni bunkici in ju povežem s Tinino nadvse prikupno pentljico. Na zgornji sliki lahko na enem listku vidite rezultat zlatenja z Liquid pearls, ki sem jih malce razredčila z vodo. Tudi rumeno ozadje je pozlačeno na ta način, le da sem podlago najprej pobarvala z dvema odtenkoma rumenih distress blazinic. Na sliki se žal ne vidi, kako se ozadje zlato lesketa. No, potem sem rezala, kombinirala, obračala, naenkrat je list postal drevo in nanj sta sedla dva zlata ptička ... 


Končno je prišel na vrsto še praznični napis iz Najlepšega para, izrezan iz zlatega papirja je res čudovit. Tokrat sem okno izrezala z manjšim krogom kot pri prejšnjih voščilnicah, zato je na vrhu ostalo veliko praznega prostora. Na misel mi je prišla krasna poročna voščilnica z odtisnjenimi okraski v kotih, ki jo je včeraj objavila Helena. Na mizi pred seboj sem zagledala majhne zlate koščke, ki so ostali od izrezovanja pentljice in napisa (črki l in k), jih postavila v oba zgornja kota in vse je bilo tako, kot mora biti :)

Lep sončen dan vsem.

12 komentarjev:

  1. Zelo je lepa in domiselno si uporabila ruj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako dobra ideja z listi, ki postanejo drevo ;) Krasna voščilnica.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lušna čestitka, lepo drevo in super si porabila izrezane ostanke.

    OdgovoriIzbriši
  4. No, tole je pa res hecno :-) Jaz že dva dni prelagam posušene liste marelice, pa jih nikakor ne morem pametno uporabiti. Tvoja ideja z listom ruja je čudovita! Izvedba pa še lepša :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo lepo si uporabila list :). Voščilnica je krasna.
    Hvala, ker sodeluješ na 96. izzivu CRAFT-alnice. Lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo zelo redko katera od nas poseze po pravih listih in zelo se mi dopade, kako si ti tukaj uporabila rujev list. Krasna kombinacija in zelo lepo.

    OdgovoriIzbriši
  7. A veš, da sem šele pred kratkim izvedela, da se rujno vino imenuje po ruju? Vedno sem mislila, da rujno pomeni žlahtno :)
    No, takšna rujna, žlahtna je tvoja voščilnica. Hvala, ker sem bila omenjena :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Prekrasna je. Te zlate barve jo tako zelo požlahtnijo. Všeč mi je tudi, kako si "uštimala" vogalčke, ljubko.

    OdgovoriIzbriši
  9. Joj kako fletna voščilnica in zelo lepo si uporabila list .-))
    Hvala, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici :-)) Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  10. Krasno si vkombinirala listke. zelo lepo in izvirno. lp

    OdgovoriIzbriši
  11. Uh, uh,...koliko lepega na kupu. Ljubezen do ruja nama je skupna...prav oči in dušo pobožajo tiste pisane `zaplate`. Tole si tako lepo sestavila in vključila listek, da je pravo veselje pogledati! Pa še za Liquid pearls nasvet sem fuuuul vesela...nikoli nisem pomislila, da bi jih lahko zmešala z vodo in tako kaj malega `poperlala`. Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  12. Super ideja za uporabo rujevega listka. Prelepo si sestavila voščilnico, prav nič se ne bi jezila, če bi krasila mojo polico te praznike :).
    Pozdravček Lili

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...