torek, 31. december 2013

Mavrični snežaki

Dekleta iz CRAFT-alnice so nas povabila, naj pokažemo tudi izdelke naših otrok. Moja hčerka, stara 3 leta in pol, je letos prvič sama izdelala novoletne voščilnice za svoje prijateljčke  - s čisto malo mamine pomoči.

Za začetek sem ji narezala pravokotnike za ozadje in snežake. Ponudila sem ji štampiljke s snežinkami, izbrala je eno izmed distress blazinic in prav kmalu je začelo vijolično snežiti :) Štempljanja se je kmalu naveličala in z roza flomastrom natančno pobarvala prvega snežaka.


Pri drugem si je dala duška in uporabila prav vse flomastre, ki so bili na voljo :)


Potem je bilo ustvarjanja dovolj in šele čez nekaj dni, na obisku pri babici, smo nadaljevali projekt :) Tam so nastale tudi fotografije. Kakšna zbranost, kajne?

 
Pobarvala je še tretjega snežaka in vse tri kape. Mami je poskrbela za oči in prilepila noske, Nina pa kape. Dala sem ji svetlo vijolične osnove za čestitke, nanje je sama prilepila ozadja in snežake.


Kaj pravite, a niso prisrčni? Taki ... čisto posebni :)))


Poleg pisanih snežakov so nastale še tri okrašene smrečice. Če vprašate Nino, pri barvah ni dileme: roza in vijolična zmagata z naskokom :)


Pred kratkim je dobila tudi svojo štampiljko - naj se ve, kdo je čaral :)


Strašansko sem ponosna nanjo in njene izdelke! Tipična mama, boste rekli :) Najbrž ste pomislili, da kar naprej skupaj delava voščilnice, pa to sploh ne drži. Rada sicer pride v moj ustvarjalni kotiček, a se raje igra z lesenimi štampiljkami, ki jih potem na tleh razporeja v različne vzorce, ali pa počne kaj drugega v moji bližini. Sem in tja kaj poštemplja, tudi risanja in barvanja se ponavadi dokaj hitro naveliča. Zato me je res prijetno presenetilo in navdušilo, kako dobro je tole speljala. Njen čas še prihaja ;)

Mavrični snežaki so bili navdih za še enega korenjaka, ki odhaja v CRAFT-alnico na izziv "božični čas", med potjo pa si prepeva znano pesmico: Naj sneži, naj sneži, naj sneži ...


Mama pri izbiri barv za snežaka ni bila tako drzna kot hči, dlje od modro-bele kombinacije ni upala :)) Ob pogledu na Ninine snežake lahko le potrdim znano dejstvo, da otroška domišljija resnično ne pozna meja! 

Ker je to zadnja objava v tem letu, bom izkoristila priložnost, da se vsem vam, mojim spremljevalkam in obiskovalcem bloga, iz srca zahvalim za obiske v moji hiški ter vse prijazne komentarje. Bilo jih je več, kot sem upala in pričakovala, ko sem sredi oktobra začela pisati spletni dnevnik.  Želim vam, da v letu 2014 poletite na krilih domišljije! ..... in se kdaj ustavite tudi v hiški iz papirja, prav vsakega bom vesela :) Srečno!

19 komentarjev:

  1. Draga Maja, z veseljem sem prihajala in še bom prihajala na obisk v tvojo ustvarjalno hiško! Prijetno domače je.
    Upravičeno si lahko ponosna na svojo malo deklico. Postaja prava umetnica.
    Naj bo tvoje leto ustvarjalno pestro in ljubeznivo toplo!

    OdgovoriIzbriši
  2. kako prisrčni izdelki! vse dobro v letu 2014!

    OdgovoriIzbriši
  3. Upravičeno ponosna mamica. A ne,kako smo ujeti v barve in kaj je prav in kaj narobe. Lepo,da ji pustiš izbiro in je ne tlačiš v škatlice v katerih smo odrasli.
    Zelo lepo in pisane snežake je naredila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ijoj, kako prisrčno in domiselno ustvarjanje! Lepo in pravilno spodbujaš svojo pupo. Vse lepo v novem letu ti želim :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako so krasni in prav posebni snežaki.Res otroška ustvarjalnost ne pozna meja...je nekaj kar ostane v nas za vedno. Zelo mi je všeč tudi tvoja čestitka. Zanima pa me, kje si naročila tako lepo in osebno štampiljko. Naj bo to leto še naprej tako ustvarjalno. Srečno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Klara, štampiljko sem naročila na ebayu: http://www.ebay.com/itm/PERSONALIZED-CUSTOM-MADE-RUBBER-STAMPS-UNMOUNTED-/310043155573?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4830031c75
      Štampiljka je silikonska, zelo kvalitetna + free shipping :)

      Izbriši
  6. O, kako lepi snežakci :-)
    Želim ti veliko sreče, osebnega zadovoljstva in ustvarjalnih trenutkov v letu 2014 :-)
    Danii

    OdgovoriIzbriši
  7. Mala Nina je umetnica,
    čudoviti snežački-mami je lahko ponosna nate.
    Vse lepo tebi Maja in tvoji družinici
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  8. Doma imaš pravo malo umetnico, ki je dokazala, da otroška fantazija res ne pozna meja. Tudi tebi želim, da bi v letu, ki je pred nami letela na krilih fantazije in se imela pri tem skrajno lepo.

    OdgovoriIzbriši
  9. Res prisrčni izdelki in v takem vzdušju dom dobiva svoj smisel:)) Pohvale tvoji princeski in zelo lepo štampiljko ima:))
    Zahvaljujem se ti za tvoje prijazne komentarje na blogu. Tudi jaz tebi in tvojim najdražjim želim vse vse dobro v letu 2014, lp:)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ni ga lepšega, kot ustvarjati s svojimi otroki. Prava umetnica se skriva v tvoji hčerkici.Ustvarili sta krasne voščilnice!
    Pozdravček, B.

    OdgovoriIzbriši
  11. Zelo ljubki snežaki. In nadarjena mala umetnica :) Srečno tebi in tvojim!

    OdgovoriIzbriši
  12. Krasno sta ustvarjali. Pri nas se je takole začelo, najprej otroci pa mami je malo pomagala, otroci so zrasli , mami pa še kar dela voščilnice .
    Prav je , da si ponosna nanjo in bodi tako vedno skozi življenje.
    Srečno tebi in tvoji mali ustvarialki in pridružita se nam še v Craft-alnici. Pozdravček Lili

    OdgovoriIzbriši
  13. Pohvala za obe ustvarjalki! Zelo lepo je videti otroka, ki takole razvija svoje ročne spretnosti in bogati svoj ustvarjalni svet...bravo za mamico, ki ji pri tem pomaga.
    Naj bo to leto polno takšnih trenutkov, ki vaju bodo združevali na to temo.
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  14. I'm a new follower of your wonderful blog through Google Friend Connect. Hope that you'll follow back. Looking forward to following your blog. Have a nice day!

    OdgovoriIzbriši
  15. Vau kakšna malo umetnica in celo svojo štampiljko ima :-))
    Lepo sta se lotile božičnega izziva!
    Hvala, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici. Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  16. Iiiii kako so luštne te voščilnice. Res si mala umetnica zasluži pohvalo.
    Hvala, ker sodeluješ na 98. izzivu CRAFT-alnice. Lp

    OdgovoriIzbriši
  17. :) a veš, takšni, pisani snežaki, so posebni ... čarobni :)

    OdgovoriIzbriši
  18. :) a veš, takšni, pisani snežaki, so posebni ... čarobni :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za tvoj komentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...